Анталія втратила 4 млн туристів, але кількість туристів з України зросла вдвічі

Понеділок, 3 жовтня 2016, 16:19

Кількість туристів, що відвідали середземноморський турецький курорт Анталія впав на 47% в перші дев'ять місяців 2016 року порівняно з минулим роком - до 4,7 млн. Осіб.

Про це повідомляє Hurriyet.

Падіння здебільшого сталося через різкі втрати на російському і європейському ринках на тлі серії терактів, спроба державного перевороту в Туреччини, і дипломатичної кризи між Анкарою та Москвою.

Анталія втратила понад 4,1 млн. туристів в період з січня по вересень поточного року порівняно із аналогічним періодом 2015 року.

Найбільша втрата була помічена на російському ринку, так як кількість російських туристів, що відвідали курорт впала до 173 513 осіб за перші дев'ять місяців поточного року порівняно із понад 2,4 млн осіб за аналогічний період 2015 року.

Кількість німецьких туристів, що відвідали Анталію, також знизилася приблизно до 1,8 млн. в той же період, що на 29,8% менше порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Турецький курорт також зазнав значних втрат на ринках Швеції, Польщі, Австрії, Нідерландів, Швейцарії, Бельгії, Великої Британії і Казахстану.

Кількість українських туристів, що відвідали Анталію, склала 504 390 осіб в зазначений період, і це майже на 100% більше порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Анталія також відзначає зростання числа туристів з Азербайджану, Йорданії, Ізраїлю та Лівану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.