Німеччина розглядає можливість санкцій проти РФ через Сирію – ЗМІ

Четвер, 6 жовтня 2016, 07:57

Німеччина шукає способів тиску на Росію у зв’язку з її діями у Сирії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерело, знайоме з відповідними обговореннями в німецькому уряді.

Так, уряд Ангели Меркель шукає способи, які могли б змусити Росію змінити її курс у Сирії – російські військові літаки підтримують авіацію сирійського режиму в атаках на утримувані опозицією райони Алеппо.

Серед таких засобів тиску – введення Євросоюзом нових економічних санкцій проти Росії. Видання нагадує, що два роки тому саме позиція найбільш впливового лідера ЄС Ангела Меркель підштовхнула ЄС до запровадження санкцій проти РФ у зв’язку з її військовим вторгненням до України.

Зазначається, що обговорення можливих санкцій німецькими чиновниками знаходиться на початковій стадії, і поки незрозуміло, яку підтримку вони отримають у соціал-демократів, молодших партнерів по коаліції Християнсько-демократичного союзу Ангели Меркель.

Представник МЗС Німеччини на прес-конференції 5 жовтня на питання про можливі санкції проти Росії відповів: "На даний момент я не знаю нікого, ні в Берліні, ні де-небудь ще, хто мав би такі пропозиції".

Як повідомлялося, у США не виключають можливість запровадження додаткових економічних санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.