У ЄС запустили нову прикордонну службу та берегову охорону

Четвер, 6 жовтня 2016, 13:03

На болгарсько-турецькому кордоні розпочали свою діяльність нове Європейське прикордонне агентство та берегова охорона.

Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

Перший пункт Європейського прикордонного агентства та берегової охорони було відкрито на болгарсько-турецькому кордоні за участі єврокомісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса.

"Відтепер зовнішні кордони однієї держави-члена ЄС є зовнішніми кордонами всіх держав-членів – як юридично, так і функціонально. Менш ніж за рік ми створили повноцінне Європейське прикордонне агентство та берегову охорону, перетворюючи в реальність принципи спільної відповідальності та солідарності серед держав-членів ЄС. Саме це і є відповіддю ЄС, яка нам необхідна для безпеки та міграційних викликів 21-го століття", - сказав Аврамопулос.

Повідомляється, що створення прикордонного агентства та берегової охорони є ключовим заходом у рамках європейського порядку денного з міграції щодо зміцнення управління та безпеки зовнішніх кордонів ЄС.

Нове агентство, яке  матиме в резерві понад 1 500 фахівців особового складу та необхідне обладнання, буде забезпечувати стандарти ЄС з метою здійснення контролю на всіх зовнішніх кордонах та буде проводити періодичний аналіз ризиків.

Нагадаємо, нещодавно єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявляв, що угода ЄС з Туреччиною, що спрямована на стримування потоку мігрантів в Європу, вже має позитивні результати, оскільки наплив мігрантів зменшився

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.