Основним претендентом на посаду держсекретаря США є Ньют Гінгріч - ЗМІ

Четвер, 10 листопада 2016, 13:15

Одним із основних претендентів на посаду Державного секретаря США за нового президента Дональда Трампа вважається екс-спікер Палати представників Конгресу США Ньют Гінгріч.

Кілька американських видань прогнозують, що саме 73-річний політик і дипломат отримає посаду.

Телеканал CNN склав список з п’яти потенційних претендентів, до якого окрім Гінгріча входять сенатор від Алабами Джефф Сешнс, екс-посол США при ООН Джон Болтон, президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас та сенатор від штату Теннессі Роберт Коркер.

У вересні Гінгріч дав інтерв’ю "Європейській правді", в якому заявив, що Трамп у разі перемоги на виборах, ймовірно, зніме заборону на поставки Україні летальної зброї.

Ньют Гінгріч

"Підтримка української незалежності лише на словах, без надання належної сучасної зброї для захисту – є поразкою і для США. За Трампа все має бути інакше", - сказав він.

Видання The Wall Street Journal до списку претендентів відносить Гінгріча і Болтона, а також голову комітету Сенату з іноземних справ Роберта Коркера.

ВВС називає Гінгріча головним претендентом на посаду і нагадує, що той змушений був піти у відставку з керівної посади у Палаті представників через порушення етичних норм – у нього був роман зі співробітницею.

Агентство France Press також переконане, що Гінгріч стане новим держсекретарем США. Він також входив до списку претендентів на посаду віце-президента, але зрештою вибір був зроблений на користь губернатора Індіани Майка Пенса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: