На тлі перемоги Трампа лідер ультраправих Італії заявив про прем’єрські амбіції

Неділя, 13 листопада 2016, 16:02

Лідер ультраправої євроскептичної партії "Ліга Півночі" Маттео Сальвіні заявив про наміри боротися за пост прем’єра на тлі наближення референдуму щодо конституційної реформи, здатного повалити уряд.

Про це він заявив у суботу у Флоренції, традиційно лівоцентристському місті, мером якого був Маттео Ренці перед тим як стати прем’єром Італії, передає Reuters.

"Якщо Brexit і перемога Трампа нас чомусь навчили так це тому, що зараз не час боятися" - сказав Сальвіні.

Він підкреслив, що "не боїться нікого і нічого". Політик також виступив на захист вітчизняних виробників товарів і проти нелегальної імміграції.

В той же час у "Ліги Півночі" поки немає шансів перемогти партію Ренці. Однак у разі об’єднання партій з правим ухилом, вони могли б протистояти Демократичній партії Ренці і "Руху 5 зірок", які мають приблизно по 30% кожний.

В той же час "Ліга Півночі" і Forza Italia екс-прем’єра Сильвіо Берлусконі мають близько 12% кожна.

Сальвіні закликав Ренці піти у відставку, якщо виборці на референдумі не підтримають конституційну реформу, що має на меті зменшити владу Сенату і забрати частину повноважень у регіонів.

Як повідомлялося, лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен вважає, що перемога  Дональда Трампа на президентських виборах у США збільшує її шанси на президентську посаду у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: