В Латвії з'являться військова база і порт для кораблів НАТО

Середа, 16 листопада 2016, 15:23

У Латвії на території колишнього військового містечка Кароста буде створена військова база, на якій будуть базуватися розташовані в місті підрозділи збройних сил, а також порт для кораблів НАТО.

Про це заявив держсекретар Міністерства оборони Латвії Яніс Гарісонс, повідомляє Delfi.lv.

Єдина військова база буде розташована на бульварі Атмодас на території колишнього військового містечка Кароста.

"У перспективі ми плануємо все розмістити в околицях бульвару Атмодас, в тому числі — розмістити там окремий військовий порт. Наша мета — консолідувати всю військову інфраструктуру в одному місці. Це дуже тривалий проект, який потребуватиме величезних коштів, поки ж з фінансуванням ситуація така, яка є. Через 10 років можна було б побудувати пристані, в тому числі для кораблів НАТО".

Гарісонс зазначив, що мова про створення спеціальної бази для НАТО не йде - сили альянсу зможуть використовувати військову інфраструктуру Латвії.

Повідомляється, що розвиток військової бази розбито на два етапи. Протягом першого етапу планується побудувати казарми, будинок штабу, їдальню, склад для продуктів, медичний центр, спортивний комплекс, гарнізонний склад та інше.

На другому етапі будуть побудовані склад боєприпасів, станція для заправки, пристані та інші об'єкти.

Нагадаємо, президент Латвії Раймондс Вейоніс заявив про погіршення ситуації з безпекою в регіоні Балтійського моря через РФ та наголосив на тому, що необхідно посилити оборону та поглибити співпрацю з НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.