Естонія витрачатиме на утримання екс-президента Ільвеса 150 тисяч євро на рік

Середа, 2 листопада 2016, 14:39

Витрати держави на утримання колишнього президента Естонії Тоомаса Гендріка Ільвеса можуть скласти ту ж суму, що і у його попередника, Арнольда Рюйтеля, тобто, 150 тисяч євро на рік.

Про це заявив естонський прем'єр-міністр Тааві Рийвас, повідомляє ERR.ee.

Уряд Естонії  вже схвалив виплату Ільвесу належної йому за законом компенсації, в тому числі, і подальшу оплату витрат хутора Ерма, де він проживає.

"Я впевнений, що ці витрати залишаться в тих же межах, що і компенсації його попереднику, Арнольду Рюйтелю, проте точні цифри назве канцелярія президента", - сказав Рийвас.

Він нагадав, що сума витрат на потреби Рюйтеля становлять близько 150 тисяч євро на рік і включають компенсацію на автомобіль, персонал, робочі приміщення, а також відрядження. Витрати на нерухомість колишнього президента із цієї суми становлять майже 20 тисяч євро.

"Якщо президент Ільвес, міжнародно визнаний доповідач, буде подорожувати по всьому світу і розповідати про політику безпеки Естонії, про успіхи Естонії в галузі будівництва електронного держави, то це буде дуже важлива справа для Естонії. Якщо для цього потрібно буде збільшити бюджет відряджень Ільвеса, я зробив би це з великим задоволенням", - зазначив Рийвас.

Нагадаємо, Ільвес перебував на посаді президента два терміни з 2006 по 2016 роки.

Нового президента Естонії обрали у вересня з шостої спроби, ним стала Керсті Кальюлайд, яка працювала раніше представником країни в Європейській рахунковій палаті. Вона була єдиним кандидатом на пост глави держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: