У РФ заявили, що розміщення ракет на Курилах обґрунтоване

Середа, 23 листопада 2016, 12:27

В РФ заявили, що розміщення ракетних комплексів на на двох островах Курильського архіпелагу має обґрунтування, але це не повинно вплинути на переговори з Токіо.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що РФ розмістила на Курильських островах ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал", передає ТАСС.

"Безумовно, у цього (рішення - Ред.) є своє обґрунтування", - сказав представник Кремля.

"Разом з тим, з нашої точки зору, це не повинно ніяк вплинути на стрімкі тенденції, які зараз є в наших двосторонніх відносинах з Токіо в плані дуже ретельної підготовки майбутнього (15-16 грудня - Ред.) візиту президента Путіна в Японію і тривалих контактів як у плані розвитку двосторонніх відносин, особливо в сфері економіки, так і в плані переговорів з проблематики мирного договору", - сказав Пєсков.

Як відомо, Росія і Японія з середини минулого століття з перервами ведуть переговори про вироблення мирного договору за підсумками Другої світової війни. Основною перешкодою для цього залишається проблема приналежності південної частини Курильських островів.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони РФ розмістило на Курильських островах Ітуруп і Кунашир протикорабельні ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда заявив, що уряд Японії розгляне можливість застосування "відповідних заходів" через розміщення РФ нових протикорабельних ракет на двох островах Курильського архіпелагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.