Японія стурбована намірами РФ розмістити ракетні комплекси на Курилах

Вівторок, 29 березня 2016, 08:34

Японія висловила Москві заклопотаність планами РФ побудувати військово-морську базу на Курильських островах, які є предметом територіальної суперечки між двома країнами.

Про це повідомляє Reuters.

Реакція японської влади надійшла після коментаря міністра оборони Росії Сергія Шойгу минулого тижня про те, що Москва розгляне можливість збільшення своєї військової присутності на Курилах.

Японія претендує на південний край тихоокеанської гряди, яку називає "північними територіями", окуповану радянськими військами наприкінці Другої світової. Суперечка досі заважає двом країнам підписати формальний договір про мир.

"Ми проінформували російську сторону по дипломатичних каналах про те, що ми стурбовані коментарями міністра оборони Шойгу", - сказав головний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

"Ми також повідомили їм, що якщо це призведе до посилення російської військової інфраструктури на північних територіях, то це буде несумісно з позицією Японії і прикро", - додав він.

Як повідомлялося, РФ заявила про плани розмістити на Курильських островах новітні ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", а також безпілотники нового покоління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.