Правляча партія Польщі лідирує в рейтингу довіри громадян

Середа, 23 листопада 2016, 13:41

Правляча партія Польщі "Право і Справедливість" продовжує користуватися найбільшою підтримкою серед громадян країни.

Про це з посиланням на дані опитування TNS Polska повідомляє Польське радіо.

"Серед людей, які заявили про готовність взяти участь у виборах в парламент, 34% висловили підтримку партії "Право і Справедливість". В Підтримка "ПіСу" не змінилися у порівнянні з попереднім місяцем", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на другому місці опинилися опозиційна "Громадянська платформа" з підтримкою 19%  опитаних (при цьому ГП показала зростання рейтингу на 4% у порівнянні з попереднім місяцем).

На третьому місці з підтримкою 9% респондентів виявилася партія Nowoczesna ("Сучасна" – ред.) Ришарда Петру (її рейтинг знизився на 2% у порівнянні до жовтня).

У свою чергу 8% висловили готовність проголосувати за рух Kukiz'15, підтримка якого зменшилася з жовтня на 1 процентний пункт.

"У листопаді виборчий поріг подолали би також партія PSL ("Польська селянська партія"), з підтримкою в 5%в. Підтримка "народників" збільшилася на 2% у порівнянні з попереднім місяцем", – відзначає видання.

Трохи нижче виборчого порогу опинилися польські "ліві" з партії SLD, який у листопаді мали 4% підтримки виборців (зростання на один відсотковий пункт).

З числа осіб, які заявили про намір голосувати, 16% не змогли дати ствердної відповіді щодо того, яку партію підтримали б на виборах.

Опитування проводилося з 12 по 7 листопада 2016, опитано було 1030 респондентів віком старше 18 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.