ІДІЛ планувала низку терактів по всій Європі

Понеділок, 28 листопада 2016, 12:31

Терористична організація "Ісламська держава" планувала низку терактів у всіх країнах Європи.

Про це з посиланням на інформацією британського генерал-майора Руперта Джонсона повідомляє The Times.

За його словами, інформація  про підготовку низки терактів по всій Європі стала відомою завдяки тому, що було вилучено величезний архів документації ІДІЛ у Сирії.

"Остання інформація включає дані про підготовку низки терактів в низці європейських країн, включаючи Францію. Даних про підготовку терактів у Британії наразі не виявлено, проте спецслужбам треба вивчити ще безліч документів", – йдеться у повідомленні видання.

Генерал-майор Руперт Джонс повідомив, що дані зібрані у знахідці документів ІДІЛ, які були виявлені у Манбиджі в провінції Алеппо на півночі Сирії.

"Є величезна кількість доказів, документація, електронні матеріали… що прямо вказує на ймовірність підготовки терактів у всіх країнах світу", – розповів виданню британський генерал.

Видання нагадує, що завдяки останнім даним про діяльність ІДІЛ, минулого тижня у Франції було виявлено групу з чотирьох чоловіків, які планували теракт на території країни.

Джонс також заявив про свою впевненість у тому, що ще більше даних про плани бойовиків буде отримано після падіння іракського міста Мосул, яке коаліція проти ІДІЛ планує звільнити до весни.

Раніше повідомлялося, що осередок терористів, що несе відповідальність за теракти в Парижі та Брюсселі, отримував накази від керівників найвищого рівня в терористичному угрупованні "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.