Росія погодилася підтримати санкції проти КНДР - ЗМІ

Вівторок, 29 листопада 2016, 16:18

Рада безпеки ООН заручилася згодою РФ щодо нових санкцій проти КНДР та проголосує за них в середу, 30 листопада.

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на дипломатів, знайомих з ситуацією.

За даними дипломатів, всі п'ять держав, які мають право вето в Раді Безпеки ООН, - США, Китай, Британія, Росія і Франція - погодилися на санкції проти Північної Кореї, які націлені на скорочення прибутку країни від експорту.

В результаті КНДР втратить приблизно $800 мільйонів доходів від експорту, в основному вугілля.

Китай вважається єдиною країною, що купує північнокорейське вугілля і, згідно з проектом резолюції, скоротить імпорт на 60%, або на $700 мільйонів від рівня продажів 2015 року.

"Ми не досягли всього, чого хотіли", - сказав американський чиновник, знайомий з проектом резолюції, зазначивши, однак, що нові санкції "досить хороші".

Раніше повідомлялося, що п'ять постійних членів були близькі до того, щоб погодитися з проектом резолюції, проте питання стояло за Росією.

Як повідомлялося, п'ять членів Ради Безпеки ООН з правом вето близькі до схвалення нових санкцій проти Північної Кореї, які націлені на скорочення прибутку країни від експорту.

Нагадаємо, у вересні Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування.

Після цього Рада Безпеки ООН закликала Північну Корею повернутися на шлях ядерного роззброєння і оголосила про запровадження нових санкцій проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.