США та Китай підтримують нові санкції ООН проти КНДР, але РФ затягує з рішенням - ЗМІ

Середа, 23 листопада 2016, 17:58

США і Китай підтримують нові санкції ООН проти Північної Кореї за ядерне випробування, проведене у вересні, проте Росія затягує ухвалення рішення щодо проекту резолюції Ради Безпеки.

Про це агентству Reuters на умовах анонімності розповіло джерело, знайоме з ситуацією.

Дипломат вважає, що Китай може переконати Росію погодитися на нові санкції та що 15 членів Ради Безпеки можуть проголосувати за проектом резолюції вже наступного тижня.

Повідомляється, що після проведеного найбільшого ядерного випробування у Північній Кореї, США та Китай, який є близьким союзником КНДР, ведуть переговори за новим проектом резолюції Ради Безпеки, щоб покарати Пхеньян.

Нещодавно проект тексту було надано іншим постійним членам Радбезу, які мають право вето - Британії, Франції та Росії.

За словами дипломата, п'ять постійних членів дуже близькі до того, щоб погодитися з проектом резолюції, проте питання зараз стоїть за Росією.

"Росіяни намагаються затримати (рішення - Ред.), але китайці повністю погоджуються зі змістом (проекту резолюції - Ред.)", - сказав дипломат.

Повідомляється, що двоє інших дипломатів підтвердили, що Китай погодився на нові санкції, проте у Росії виникли деякі питання.

Нагадаємо, у вересні Північна Корея заявила, що провела другі за рік і п’яті загалом ядерні випробування.

Після цього Рада Безпеки ООН закликала Північну Корею повернутися на шлях ядерного роззброєння і оголосила про завпровадження нових санкцій проти КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.