Австрія вивчає запит на екстрадицію Фірташа до Іспанії

Вівторок, 29 листопада 2016, 18:19

Запит на екстрадицію українського мільярдера Дмитра Фірташа надійшов офіційними каналами з Іспанії до Австрії і вивчається прокуратурою Відня.

Про це заявила речниця австрійського відомства, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з процедурою, якщо прокуратура не виявить обставин, які суперечать видачі підозрюваного, справу буде передано до суду. У разі наявності позитивного рішення суду, останнє слово - за австрійським Міністерством юстиції.

"Нам відомі повідомлення в іспанській пресі про нашого клієнта, пана Фірташа. Він категорично відкидає озвучені обвинувачення", - відповіли на запит австрійські адвокати українського олігарха.

Речник Фірташа не повідомив, чи перебуває мільярдер досі у Відні. Після позитивного рішення суду торік українцеві повернули його закордонний паспорт і заставу у 125 мільйонів євро. Фірташу лише треба час від часу відмічатися у правоохоронних органах.

Нагадаємо, український олігарх Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми спільниками - громадянами України.

Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників Фірташа.

Вони безпосередньо займалися відмиванням капіталів українського олігарха. Серед затриманих - відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.