Винищувачі РФ не можуть злітати з авіаносця "Адмірал Кузнєцов" - ЗМІ

Середа, 30 листопада 2016, 16:42

Більшість літаків з російського авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" були переміщені на базу в Сирії після того, як вони зіткнулися з труднощами зльоту з палуби корабля.

Про це пише британське видання The Times із посиланням на оборонні джерела.

Відсутність системи катапульти на борту "Адмірала Кузнєцова" обмежує можливості пілотів для роботи в морі, змушуючи їх нести менше зброї і менше палива, коли вони злітають зі спеціально побудованої рампи.

Крім того, тільки обмежене число російських пілотів мають необхідний рівень підготовки для зльоту і посадку на авіаносний крейсер.

"На супутникових знімках, зроблених 20 листопада і опублікованих цього тижня журналом IHS Jane's видно вісім російських Су-33 і один Міг-29 на російській базі Хмеймім в провінції Латакія на заході Сирії. Як вважається, ці літаки входили в авіаційну групу на борту "Адмірала Кузнєцова", - пише видання.

Нагадаємо, російський винищувач МіГ-29К з авіаносної групи "Адмірала Кузнєцова" розбився у Середземному морі біля берегів Сирії.

В середині листопада літаки Су-33, які базуються на російському авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов", вперше завдали ударів по об'єктам в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: