Графік виходу Британії з ЄС незмінний попри рішення суду - прем'єр

П'ятниця, 4 листопада 2016, 14:43

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей запевняє, що її графік виходу країни з ЄС лишається незмінним попри рішення високого суду Лондона, який заборонив уряду запускати Brexit без згоди парламенту.

У цьому Мей запевнила президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і канцлера Німеччини Ангелу Меркель, передає Reuters.

"Наша увага зосереджена на тому, щоб виграти цю справу у Верховному суді, і ми впевнені в тому, що у разі якщо все піде за цим планом, ми зможемо вкластися у згадані часові рамки", - сказав речник Мей.

 "Тереза Мей інформувала президента Юнкера про ситуацію після прийняття рішення Високим судом Лондона. Він запевнив, що Комісія поважає законодавчий і конституційний лад Британії", - сказала представник ЄК Міна Андреєва.

Речник британського прем'єра також повідомив, що Тереза Мей планує провести телефонні переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Нагадаємо, Високий суд Лондона виніс рішення про те, що прем'єр-міністр Тереза Мей повинна отримати схвалення парламенту для введення в дію 50 статті Лісабонського договору ЄС, механізму, за допомогою якого країна може покинути блок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: