Прем'єр Греції переформатував уряд, щоб заспокоїти кредиторів

Субота, 5 листопада 2016, 09:45

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас здійснив кадрові перестановки в уряді, замінивши кількох міністрів, які виступали проти реформ, необхідних для отримання нового траншу фінансової допомоги.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Ципрас зберіг посади за міністрами, які залучені до переговорів з представниками міжнародних кредиторів Греції, в тому числі залишається міністр фінансів Евклід Цакалотос.

Міністр енергетики Панос Скурлетіс, який висловився проти повної приватизації державної енергетичної корпорації, на чому наполягають кредитори Греції, був переведений на посаду міністра внутрішніх справ.

Нових очільників отримали також міністерства фінансів, юстиції, праці та освіти. Колишнього керівника грецького відомства з питань приватизації Ципрас призначив державним секретарем з питань економіки.

Оглядачі відзначають, що таким рішенням прем’єр, очевидно, пішов назустріч вимогам кредиторів, котрі прагнуть прискорити темпи приватизації.

Раніше повідомлялося, що рада директорів Європейського механізму стабільності (ESM) схвалила виділення Греції 2,8 млрд євро в рамках третьої кредитної програми після виконання країною необхідних реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.