Дипломатам США заборонили моніторити вибори в Росії

Вівторок, 8 листопада 2016, 10:55

Американським дипломатам не дозволять вести моніторинг майбутніх російських виборів.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, повідомляє "РИА Новости".

"Кілька днів тому ми попередили посольство США в Москві про те, що американській стороні не слід розраховувати на можливість присутності дипломатів представництв США - посольства та генеральних консульств, акредитованих в Росії, на виборах, які в подальшому будуть проводитися в Росії", - сказав Рябков.

За його словами, цей крок став відповіддю Москви на те, що США не допустили російських дипломатів до спостереження за президентськими виборами в США.

На уточнююче питання, якого роду попередження було направлено американській стороні, Рябков зазначив, що воно "було офіційно передано у вигляді документа, у вигляді дипломатичної ноти".

"На майбутніх виборах в Росії незалежно від їх рівня і характеру ми не очікуємо появи представників дипломатичних структур закордонних установ США в Росії. Ми вважаємо, що їх знаходження в будь-якій якості на дільницях у Росії, якщо тільки це не буде пов'язано з участю в тих чи інших узгоджених міжнародних місіях спостереження – така участь буде небажаною", - пояснив дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.