Єврокомісія пропонує нові правила оподаткування для підтримки онлайн-бізнесу

Четвер, 1 грудня 2016, 14:39

Європейська комісія запропонувала низку заходів щодо вдосконалення збору податків на додану вартість (ПДВ) для електронної комерції в ЄС, що полегшить споживачам і підприємствам купувати і продавати товари та послуги онлайн.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Єврокомісія представила пропозиції, згідно з якими , наприклад, електронні видання зможуть отримати таке ж скорочення податку на додану вартість, яке деякі держави-члени застосовують до друкованої продукції протягом багатьох років.

Згідно із розрахунками, нові правила зекономлять для бізнесу в країнах ЄС загалом 2,3 млрд на рік. Нові правила також гарантуватимуть, що ПДВ сплачується в державі-члені кінцевого споживача, що призведе до більш справедливого розподілу податкових надходжень між країнами ЄС.

"Наші пропозиції допоможуть державам-членам компенсувати щорічні втрати, які за поточними оцінками становлять 5 млрд євро на онлайн-продажах щороку. За оцінками, доходи, швидше за все, до 2020 року досягнуть 7 мільярдів євро", - йдеться у повідомленні.

Електронні видання в даний час становлять близько 5 відсотків від загального числа в ЄС, але, як очікується, їхня частка зросте до 20 відсотків до 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: