В "ДНР" стверджують, що відкрили представництво в Італії

Фото
Четвер, 15 грудня 2016, 09:39

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" стверджують, що відкрили 14 грудня своє представництво в італійському місті Турин.

Дану інформацію підтверджує італійська команда проекту Stopfake.org, що займається спростуванням неправдивої інформації про події в Україні. В Stopfake наголошують, що дана інформація не є фейком.

"Ми дізналися, що 14 грудня, о 18.30, у приміщенні Комітету "Фонду Магеллан" у Турині, відбудеться відкриття представництва центру в Італії Донецької Народної Республіки", - повідомило у вівторок Stopfake.org.

Самопроголошене керівництво окупованого Донецька стверджує, що представництво відкрите за участі представників трьох італійських партій, що декларують праву ідеологію.

"В церемонії відкриття представницького центру взяли участь члени європейського парламенту від партії "Вперед, Італія", регіонального парламенту від партій "Брати Італії" і "Ліга Півночі", - повідомляється на сайті "ДНР". Представники українських сепаратистів були відсутні на церемонії, в Донецьку стверджують, що їхні інтереси "представляв член регіонального парламенту від партії "Брати Італії" Мауріціо Марроне, який двічі відвідував Донбас в 2016 році".

В "ДНР" також заявили, що їхнє "представництво" будуть очолювати два громадянина Італії: Мауріціо Марроне ("Брати Італії") та  Елізео Бертолазі – кандидат антропологічних наук, аналітик з геополітики в Інституті вищих геополітичних досліджень і суміжних наук (IsAG).

 Фото з сайту "Донецкого агентства новостей"

Зазначимо, що провідні італійські ЗМІ не повідомляють про дану подію, попри те, що Stopfake.org повідомляє, що вона справді відбулася.

В Донецьку стверджують, що статус туринського "представництва" ідентичний до того, який має "представництво" в Остраві (Чехія). Необхідно зауважити, що чеська установа насправді має статус громадської організації, зареєстрованої місцевою мешканкою. (Детально про це - в публікації "Дипломати з автоматом: як донецькі сепаратисти створюють міф про своє консульство в ЄС").

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.