У Німеччині 12-річний хлопчик намагався підірвати бомбу на різдвяному ринку

П'ятниця, 16 грудня 2016, 10:27

У Німеччині 12-річний хлопчик, який підозрюється у зв'язках з екстремістським угрупованням "Ісламська держава", намагався підірвати бомбу на різдвяному ринку в західному місті Людвігсгафен.

Про це повідомляє німецький журнал Focus.de.

За інформацією видання, яке посилається на дані сил безпеки, хлопчик, який народився в тому ж німецькому місті в 2004 році, але за національністю іракець, "сильно радикалізувався" та, мабуть, невідомий член ІДІЛ давав йому інструкції.

Повідомляється, що підозрюваний залишив рюкзак із саморобною бомбою на різдвяному ринку 26 листопада, та намагався активувати вибуховий пристрій. Проте йому не вдалося активувати детонатор.

Через кілька днів після цьго підозрюваний заховав рюкзак із вибухівкою у кущах поблизу ратуші.

За даними видання, один із перехожих подзвонив в поліцію після того, як знайшов рюкзак. Згодом фахівці знешкодили вибуховий пристрій.

Повідомляється, що поліція ідентифікувала та затримала хлопчика, який зараз знаходиться під вартою в центрі утримання для неповнолітніх.

Нагадаємо, у листопаді прокуратура південного міста Штутгарт підтвердила, що було затримано 20-річного сирійський біженця, який намагався виїхати до Данії маючи при собі матеріали для виготовлення вибухівки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: