У Німеччині затримали трьох підозрюваних у підтримці тероризму

Вівторок, 22 листопада 2016, 19:00

У Німеччині затримані троє сирійців, підозрюваних у підтримці джихадстського угруповання "Ахрар аш-Шам", що діє в Сирії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Вони взяті під варту співробітниками кримінальної поліції в Берліні, Баварії та Нижній Саксонії.

Так, 36-річний Наель А. А. з подвійним німецько-сирійським громадянством підозрюється у семи злочинних епізодах з надання підтримки іноземному терористичному угрупованню "Харакат Ахрар аш-Шам аль-Ісламія" (скорочено "Ахрар аш-Шам"). Слідство припускає, що підозрюваний допомагав джихадистам отримати готівкові гроші, а також технічне обладнання: біноклі, радіосканери, оптичні приціли і антени.

У свою чергу, 36-річний Ібрагім С. і 39-річний Абдул Рахман Вольфганг Х., також мають подвійне громадянство, підозрюються в наданні допомоги Наелю А. А. в декількох епізодах. Крім того, Ібрагім С. імовірно переправив джихадистам дві вантажівки і одну машину швидкої допомоги. Суд повинен визначити затриманим подальшу міру запобіжного заходу.

"Ахрар аш-Шам" - одне з найбільших повстанських угруповань Сирії, входить в альянс "Ісламський фронт", який веде боротьбу як проти Дамаска, так і проти "Ісламської держави". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.