Іран затвердив угоду про закупівлю 100 літаків Airbus

Понеділок, 19 грудня 2016, 08:52

В Ірані завершилося узгодження угоди з Airbus на придбання 100 літаків, перший з яких орієнтовно очікується в середині січня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Ірану.

"Угода про постачання приблизно рівної кількості вузькофюзеляжних і широкофюзеляжних літаків, буде підписана в найближчі дні, можливо, вже в понеділок або у вівторок, повідомив Reuters заступник міністра доріг і міського розвитку Асгар Фахріх Кашан", – йдеться у повідомленні агенції.

"За угодою, компанія Airbus поставить чотири типи літаків: середньо магістральні літаки А320 і А321, далекомагістральні А330 і А350", – сказав він, таким чином підтвердивши рішення Ірану відмовитися від угоди про постання літаків А380, яка була підписана в січні.

Чиновник також повідомив, що Іран, який минулого тижня уклав угоду з Boeing про постачання 80 літаків, також досягнув домовленостей з іноземними лізинговими компаніями закупку ще загалом 77 літаків, у тому числі 42 від Airbus і 35 від Boeing. 

Нагадаємо, у січні 2016-го року Іран взяв на себе зобов'язання про купівлю 118 далекомагістральних та середньомагістральних літаків у європейської авіабудівної компанії Airbus.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.