Пентагон запропонував програму розширення флоту США вартістю $500 млрд

Вівторок, 10 січня 2017, 14:36

Пентагон закликав затвердити програму із збільшення військового флоту вартістю $500 млрд, яка в разі узгодження стане найбільшою з моменту закінчення "холодної війни".

Про це пише британське видання The Times.

США на сьогодні мають 274 бойових кораблі, що значно менше у порівнянні з 594 кораблями, які були у ВМС США в 1987 році. Нові плани передбачають збільшення до 355 кораблів.

Нові судна включають авіаносець, який має бути побудований в штаті Вірджинія, 16 великих надводних військових кораблів і 18 підводних човнів.

У документі також наголошується на необхідності більшої кількості десантних кораблів, плавучих доків і кораблів підтримки.

"Все, що буде менше цих пропозицій, представлятиме недопустимий рівень бойового ризику для нашого озброєння і персоналу", - йдеться в доповіді Пентагону.

За оцінками ВМС, купівля 47 нових судів буде коштувати $509 мільярдів на наступні 30 років. Ця цифра включає "мінімальну структуру" необхідну, щоб виконати місію, передбачену Міністерством оборони США.

Піл час своєї передвиборної кампанії обраний президент Дональд Трамп оголосив про плани довести до 350 число кораблів військово-морського флоту, що стане частиною більш широкої політики "миру через силу", яка також передбачає додаткових 60 тисяч солдатів, понад 12 тисяч морських піхотинців і ще як мінімум 100 бойових літаків.

Поки, правда, незрозуміло, чи зможе Трамп заручитися підтримкою консервативних республіканців в Конгресі, які традиційно важко погоджуються на додаткові бюджетні витрати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.