Офіційно: син Януковича не має бізнесу в Чорногорії

Вівторок, 10 січня 2017, 18:57

Чорногорія офіційно заперечила будь-яку ділову активність сина колишнього президента України Олександра Януковича в цій країні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на коментар Агентства запобігання відмиванню грошей і фінансуванню тероризму Чорногорії.

Так, у чорногорському відомстві повідомили, що законодавство країни зобов’язує банки повідомляти це агентство про намагання осіб, щодо яких застосовуються санкції, здійснити будь-які операції.

"Наразі ж ніякої інформації про спроби Олександра Януковича здійснювати в Чорногорії будь-яку бізнесову діяльність чи інвестиції не надходило", – йдеться у повідомленні.

У повідомленні також йдеться, що в уряді Чорногорії на запит "Радіо Свобода" теж "заперечили можливість будь-якої інвестиційної діяльності з боку Олександра Януковича".

Раніше західнобалканські таблоїди повідомили, що Олександр Янукович вирішив вкласти 13 млн євро у нерухомість в Чорногорії, а спонукала його до цього 31-річна сербська модель і зірка Playboy Сорая Вучеліч.

Інформацію про це поширило сербське бульварне видання Informer.

Як відомо, Олександр Янукович входить до переліку осіб, проти яких ЄС застосовує персональні санкції від березня 2014 року. Згодом до цих санкцій долучилася і Чорногорія. Санкції не забороняють в'їзд Януковича до країни, але всі його активи підлягають конфіскації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.