У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до Бундестагу

Неділя, 15 січня 2017, 10:41

Німецька влада активно готується відбивати хакерські атаки під час виборів.

Про це пише DW.com.

Федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер очікує хакерських атак під час вересневих виборів в бундестаг.

"Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаках, програємо різні сценарії", - описав він підготовку в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому в неділю, 15 січня.

За його словами, потужності обчислювального центру вже потроєні, можливо, крім того, будуть поміняні комп'ютери і місця їх розташування. В екстреній ситуації можна буде скористатися урядовим центром кіберзахисту.

Таким чином, за словами Заррайтера, з технічної точки зору парламентські вибори "захищені проти будь-яких спроб маніпулювання".

Разом з тим він попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль і безпосередньо в день голосування - наприклад, якщо з'являться повідомлення про те, що закриті конкретні виборчі дільниці. Щоб нейтралізувати дію підроблених новин, планується використовувати, зокрема, соціальні мережі, наприклад спеціальний канал в Twitter.

На випадок надзвичайної ситуації Дітер Заррайтер готовий використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс, щоб підготувати попередні офіційні результати голосування вже в день виборів.

Як відомо, раніше була оприлюднена спільна доповідь спецслужб США, в якій вони погодилися, що Путін причетний до спроб змінити результат виборів в США.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.