У Греції фермери блокують тракторами вулиці через підвищення податків

Фото
Понеділок, 23 січня 2017, 16:16

У Греції фермери, обурені підвищенням податків, цін на газ та внесками на соціальне забезпечення, розпочали загальнонаціональні акції протесту в понеділок, 23 січня.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Акція протесту, яка, за заявами профспілок, буде тривалою, почалася з того, що десятки тракторів та пікапів перекрили ділянку національного шосе Патра-Корінф в районі Егіо, на півночі Пелопоннесу.

Повідомляється, що фермери вийшли на вулиці у містах Закінтос, Ханья, Верія та інших частинах центральної Греції.

Наприклад, у місті Верія фермери припаркували свої транспортні засоби перед мерією, перед тим, як відправитися на ключові перехрестя, щоб почати блокаду.

До протесту приєдналися також таксисти та бухгалтери.

Фото з сайту greece.greekreporter 

"Ми провели загальні збори, де вирішили питання щодо проведення першого мітингу та ескалації протягом найближчих кількох днів із залученням громадськості", - заявив глава асоціації місцевих фермерів.

"Немає іншого шляху. Люди повинні боротися за свої права, за свою соціальну захищеність та гідні ціни на свою сільськогосподарську продукцію, якщо вони хочуть вижити", - додав він.

Як відомо, міжнародні кредитори Греції оголосили про відновлення фінансової допомоги для полегшення боргового тягаря країни, яка була призупинена в грудні.

Нагадаємо, сьогодні декілька десятків виробників молока влаштували протест біля будівлі Європейської ради в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.