Трамп збирається видати новий міграційний указ

Субота, 11 лютого 2017, 11:36

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість випуску нового указу, який забороняє громадянам низки країн в’їзд до Сполучених Штатів.

Про це пише Reuters.

"Трамп оголосив про можливість видачі "нового указу", який може бути виданий вже в понеділок або у вівторок під час бесіди з журналістами на борту номер один, коли він разом з японським прем'єром прямували до маєтку у Флориді", – йдеться у повідомленні.

Втім, президент США не повідомив подробиць нового указу.

"Він може переписати вже виданий указ з тим, аби однозначно виключити власників зеленої карти, або тих, хто отримав посвідку на постійне проживання", – сказав агенції  помічник конгресмена, знайомий з питанням, який попросив не називати його імені.

"Тобто, Трамп робить, що може зменшити побоювання, які вже були висловлені в судовому порядку", – відзначає агенція.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд у Сан-Франциско відмовився відновити указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд у країну громадянам семи країн, де переважають мусульмани.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово призупинений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.