Шульц мав лише шість приватних рейсів, коли очолював Європарламент

Середа, 15 лютого 2017, 12:53

Мартін Шульц, кандидат на посаду канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини, не користувався приватним літаком регулярно, коли обіймав посаду президента Європейського парламенту, та мав лише шість таких приватних рейсів.

Про це повідомляє Euobserver.

Видання пише, що у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Шульц "регулярно користувався приватним літаком".

За інформацією Sunday Times, замовлення таких польотів коштує €20 тисяч на годину.

"Мартін Шульц, кандидат від соціал-демократів, постає перед офіційним розслідуванням щодо використання приватних літаків, щедрих витрат у дорогих ресторанах та нібито просування близьких помічників на посади протягом п'яти років, коли був президентом Європарламенту", - повідомляє Sunday Times.

"Але дані, які опинилися в розпорядженні EUobserver, свідчать, що він не часто користувався приватними літаками", - зазначає EUobserver.

Він використав по два приватних рейси у 2014, 2015 і 2016 роках до Брюсселя, Берліна, Гамбурга та Страсбурга.

За даними Європейського парламенту, ці польоти були зроблені з Берліна, Страсбурга, Брюсселя та Мадрида. А в 2014 році він мав 20 комерційних рейсів за рахунок платників податків.

Крім того, представник парламенту повідомив, що "пару рейсів" було зроблено також разом з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

Повідомляється, що Шульц вже був об'єктом витоку інформації цього тижня.

Герберт Ройль, голова німецької консервативної делегації в парламенті, показав документ, який свідчить про те, що Шульц нібито "злив" свої обов'язки як президент парламенту у прагненні стати президентом Єврокомісії в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.