У Туреччині посилили перевірку мусульман-мігрантів з Росії

П'ятниця, 17 лютого 2017, 14:27

Туреччина посилила перевірку російськомовних мусульманських громад в останні кілька місяців після серії терактів, у яких звинувачують ІДІЛ.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інтерв'ю з російськими мусульманами, які живуть у Туреччині.

Турецька поліція провела обшуки в будинках російськомовних іммігрантів у Стамбулі, в результаті чого було затримано багато осіб.

Повідомляється, що деякі з них відомі своїми симпатіями до радикальних ісламістських рухів.

За даними агентства, така активність рейдів свідчить про те, що Росія і Туреччина обмінюються інформацією.

"Близько десяти моїх знайомих зараз знаходяться в СІЗО", - сказав Магомед Саід Ісаєв, мусульманин з гір російського Північного Кавказу, який переїхав до Стамбула три роки тому.

"У нас є давня традиція переїзду в Туреччину з релігійних міркувань, щоб уникнути тиску. А теракти негативно вплинули на це", - заявив російський мусульманський діяч Абдул-Алім Махсутов, який живе у Стамбулі протягом декількох років.

Джерело зі структур безпеки Росії повідомило, що Москва ділиться списками підозрілих ісламістів з Анкарою протягом двох або трьох років, але Туреччина тільки тепер почала використовувати інформацію у зв'язку з недавніми терактами.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що у Туреччині попередили 126 запланованих терактів, включаючи вибухи терористів-смертників, в останні п'ять місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.