Прем'єр Франції: спочатку умови для Brexit, потім переговори про торгову угоду

Вівторок, 7 лютого 2017, 07:53

Велика Британія повинна обговорити умови свого виходу з Європейського союзу до початку переговорів про будь-яку майбутню торговельну угоду.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Бернар Казньов, повідомляє Euractiv.

Казньов додав, що будь-які можливі угоди не дадуть Британії більш вигідних умовах, ніж якщо б країна залишили у складі ЄС.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей пообіцяла ініціювати статтю 50 Лісабонського договору до кінця березня, після чого переговірники мають два роки на доопрацювання угоди.

Казньов сказав, що це має статися "з метою забезпечення інтересів ЄС і що держава, яка залишає ЄС, не може отримати більше вигоди з торгівельного режиму, ніж держави-члени".

Як повідомлялося, уряд Британії хоче, щоб усі законодавчі процедури, необхідні для запуску статті 50 Договору про ЄС, були завершені до першого тижня березня, що дозволить прем’єру Терезі Мей розпочати процес виходу країни з ЄС 9 березня.

На початку лютого депутати Палати громад (нижня палата парламенту Британії) переважною більшістю голосів проголосували за рішення надати дозвіл уряду почати переговори щодо виходу з ЄС.‎

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.