Представництво ЄС закликає Раду ухвалити закон про держконтроль харчових продуктів

Вівторок, 7 лютого 2017, 10:44

Представництво ЄС вітає рішення Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин схвалити законопроект "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин" (№ 0906) для розгляду у другому читанні та остаточного ухвалення.

Про це йдеться у відповіді Представництва ЄС на запит від Європейської правди.

"Цей законопроект було розроблено на основі норм європейського права, що визначають засадничі принципи та вимоги у цій галузі. Державні інспектори беруть їх до уваги, коли здійснюють контроль за дотриманням законодавства у сфері харчових продуктів, а також  здоров'я та благополуччя тварин. Ухвалення та імплементація цього законопроекту забезпечать наближення української системи контролю продуктів харчування до тієї, що діє у Європейському Союзі", - зазначається у відповіді.

У Представництві відзначають, що український бізнес у галузі харчування також виграє від ухвалення цього законопроекту. Довіра до системи контролю харчових продуктів зміцниться, тому українські виробники харчових продуктів матимуть більше можливостей для експорту на зовнішні ринки.

"Таким чином, ухвалення цього законопроекту дозволить Україні отримувати ще більше переваг від Угоди про глибоку та всеохопну зону вільної торгівлі. Верховна Рада розглядатиме законопроект цього тижня та голосуватиме за нього у другому читанні. Представництво ЄС чекає на остаточне його ухвалення, адже це одне із зобов’язань України згідно з Угодою про Асоціацію", - йдеться у відповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.