Фійон не зніматиме свою кандидатуру на виборах президента Франції

Середа, 1 березня 2017, 13:42

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон заявив, що не зніматиме свою кандидатуру на виборах президента країни.

Про це він заявив під час прес-конференції 1 березня.

"Так, я буду кандидатом у президенти (Французької. - Ред.) Республіки", - сказав Фійон.

"Моє бажання служити є більшим, ніж звинувачення проти мене. Я прошу вас чинити опір. Я сам буду опиратися цьому... Так, я буду кандидатом у президенти Республіки, і ми повинні винести з цих випробувань, з усього, що там є справедливого та менш справедливого, екстрасилу, яка нам потрібна для відновлення країни", - сказав він.

"Я не буду зніматись, бо йдеться не про мене, а про вас та вашу суверенну волю, яка не може бути знищена", - додав Фійон.

"Франція - це більше, ніж мої помилки, це більше, ніж вплив та натиск великої частини ЗМІ", - сказав він.

За його словами, він був проінформований, що буде викликаний в рамках слідства 15 березня судовими магістратами.

Нагадаємо, що раніше французькі ЗМІ припускали, що кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон може зняти свою кандидатуру на тлі розслідування справи про фіктивне працевлаштування його дружини та дітей.

Раніше французькі ЗМІ повідомили та згодом спростували інформацію про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона - Пенелопа перебуває під вартою.

Перед цим Франсуа Фійон був викликаний на допит в рамках судового слідства у справі працевлаштування його дружини й дітей.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.