Французькі ЗМІ припускають, що Фійон може знятися з виборів

Середа, 1 березня 2017, 13:02

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон може зняти свою кандидатуру на тлі розслідування справи про фіктивне працевлаштування його дружини та дітей.

Як повідомляє Le Figaro, 1 березня о 12.00 за місцевим часом Фійон має виступити на спеціальній прес-конференції.

Перед цим він провів телефонні розмови з іншими відомими політиками "Республіканців" – екс-президентом Ніколя Саркозі і екс-прем’єром Аленом Жюппе, який став другим на праймеріз республіканців.

У самій же партії називають можливе відкликання Фійоном своєї кандидатури катастрофою.

"Якщо Франсуа Фійон зупиниться, я переконаний, це буде апокаліпсис", - сказав глава регіональної організації Республіканців Лоран Васкес, якого цитує канал LCI.

Разом з тим експерти знову обговорюють "план В" і роблять припущення, хто може замінити його.

Раніше французькі ЗМІ повідомили та згодом спростували інформацію про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона - Пенелопа перебуває під вартою.

Перед цим Франсуа Фійон був викликаний на допит в рамках судового слідства у справі працевлаштування його дружини й дітей.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його дітей отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Прокуратура Франції розпочала розслідування, яке потім розширили і на його сина та доньку.

Фійон визнав, що було помилкою наймати на роботу дружину і дітей, і вибачився перед французами, але заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.