Нові звинувачення проти Фійона: дружина та діти незаконно отримали майже 1 млн євро

Вівторок, 31 січня 2017, 19:47

Дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійон і двоє його синів отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Таку інформацію оприлюднило видання Canard Enchaine.

За даними видання, Пенелопа Фійон отримала 900 тисяч євро із державного бюджету, працюючи помічником чоловіка у парламенті і в літературному журналі, що належить другові Фійона.

Двоє синів кандидата в президенти залучалися в якості парламентських помічників і отримали за це 84 тисяч євро.

Минулого тижня це ж видання стверджувало, що Пенелопа Фійон заробила півмільйона євро за 10 років на посаді помічника в офісі чоловіка, коли він був сенатором. Але при цьому журналісти заявили, що не знайшли ніяких доказів її роботи.

Фійон минулого тижня спростував всі звинувачення і сам розповів, що крім дружини в його офісі працювали також двоє синів.

Зазначимо, що французьким депутатам дозволено наймати членів сім'ї у свій офіс. Фійон заявив, що відмовився від цієї практики в 2013 році.

Після широкого розголосу французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами розпочало попереднє розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Напередодні Фійон та його дружина дали свідчення у справі щодо підозр по її фіктивне працевлаштування і неправомірне отримання зарплатні з державного бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.