У Німеччині заявили, що залишили за собою право забороняти агіткампанії турків

Середа, 15 березня 2017, 12:07

Глава канцелярії Ангели Меркель Петер Альтмаєр попередив у середу, 15 березня, що німецький уряд залишає за собою право накласти заборону в'їзду турецьким чиновникам, які сподіваються провести агіткампанію в Німеччині.

Про це повідомляє The Associated Press.

Альтмаєр заявив, що Німеччина, як і будь-яка інша країна, має право не допустити у країну представників іноземних урядів.

Але, за його словами, він не може пригадати, щоб таке коли-небудь відбулося в Німеччині.

Альтмаєр заявив, що за останні 10 років передвиборні кампанії турецьких політиків у Німеччині проходили згідно з німецькими законами.

"Ми будемо дуже уважно стежити за тим, що вигідно, а що ні. Заборона на в'їзд буде лише в останній інстанції. Ми залишаємо за собою право зробити це", - сказав він.

Зазначимо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала Нідерланди у конфлікті з Німеччиною, заявивши, що у голландців є "повна підтримка і солідарність".

Нагадаємо, останнім гучним епізодом став дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як влада Нідерландів не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім’ї та соцполітики.

Додамо, що раніше агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у німецьких містах Гаггенау та Кельн, що призвело до нового витка напруженості між Німеччиною і Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.