Грибаускайте запропонувала перенести штаби НАТО на східний кордон альянсу

Четвер, 16 березня 2017, 15:30

Президент Литви Даля Грибаускайте запропонувала командуючому Збройними силами НАТО в Європі Кертісу Скапаротті розглянути питання про розміщення штабів ближче до східних кордонів.

Про це повідомляє прес-служба президента Литви.

За словами Грибаускайте, НАТО "занадто повільно реагує на зміни геополітичну динаміку". Вона зазначила, що необхідні зміни як у швидкості прийняття рішень, так і в перенесенні військових штабів ближче до східних кордонів Альянсу.

"Згідно з президентом, зараз керівні структури Збройних сил НАТО розміщені у відповідності з логікою холодної війни - в Західній і Південній Європі. Сьогодні через російську загрозу сили НАТО мають бути переміщені на східний фланг" - йдеться у повідомленні.

Також президент Литви закликала НАТО створити регіональну систему протиповітряної оборони і засоби, які будуть здатні запобігти можливій військовій ізоляцію країн Балтії і посприяють швидкому прибуттю підкріплення союзників.

Грибаускайте також підкреслила, що одним з найважливіших елементів стримування є сконцентровані на постійній основі в країнах Балтії союзні війська. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.