Трамп подякував Грибаускайте за підтримку України

П'ятниця, 10 лютого 2017, 17:07

Президент США Дональд Трамп подякував Литві за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та за сприяння зміцненню європейської безпеки.

Про це він заявив у листі до президента Литви Далі Грибаускайте, що був надісланий з нагоди Дня Незалежності Литви, передає Baltictimes.

Повідомляється, що Трамп привітав Литву з майбутнім святом, подякувавши за підтримку України та схваливши дії країни щодо збільшення витрат на оборону.

"Ваша підтримка суверенітету і територіальної цілісності України, а також зусилля, спрямовані на підвищення диверсифікації джерел енергії, сприяють нашій спільній меті зі зміцнення європейської й регіональної безпеки", - йдеться у листі Трампа.

Крім того, у своєму листі Трамп також високо оцінив сприяння Литви в Афганістані та зусилля проти ІДІЛ.

"Внесок Литви в спільних зусиллях в Афганістані та в боротьбі з ІДІЛ демонструють відданість країни щодо глобальної безпеки", - заявив він.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, президент України Петро Порошенко провів дві телефонні розмови з президентом США Дональдом Трампом. Перша стосувалася знайомства президентів, під час другої обговорювалась ескалація бойових дій під Авдіївкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: