Ізраїль атакував об'єкти в Сирії, Дамаск заявив про збитий ізраїльський літак

П'ятниця, 17 березня 2017, 11:09

Командування збройних сил Сирії заявило про те, що ізраїльські літаки вторглися в сирійський повітряний простір і один із них був збитий.

Відповідне повідомлення розмістило державне сирійське інформагентство SANA.

Дамаск заявляє, що чотири ізраїльські літаки вторглися в сирійський повітряний через територію Лівану сьогодні на світанку і прямували через провінцію Хомс в напрямку міста Пальміра.

"Наші ППО атакували і збили літак, а також пошкодили ще один, решта літаків змушені були тікати", - йдеться у заяві сирійського командування.

Сирійська урядові війська ведуть бої з терористами "Ісламської держави" в районі Пальміри, і армія Башара Асада заявляє, що ізраїльські літаки мали намір бомбити сирійські позиції, щоб допомогти ІДІЛ.

Ізраїльська армія спростовує інформацію про збитий військовий літак, повідомляє Haaretz.

За інформацією ізраїльського командування, їхні літаки вразили кілька цілей в Сирії. У відповідь Сирія розгорнула системи ППО і випустила кілька ракет у бік ізраїльських літаків. Ізраїльська армія заявила, що жодна з ракет не влучила у літаки.

Відзначається, що це найбільш серйозний інцидент між двома країнами з початку сирійської громадянської війни шість років тому.

За даними ізраїльської армії, літаки вже поверталися в ізраїльський повітряний простір, коли Сирія почала запускати свої ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.