У Білому домі застерегли Ізраїль, що нові поселення не допоможуть досягти миру

П'ятниця, 3 лютого 2017, 15:10

В адміністрації президента США Дональда Трампа м'яко попередили Ізраїль про те, що розширення поселень на Західному березі Йордану не сприятиме досягненню миру на Близькому Сході.

Про це йдеться у заяві прес-секретаря Білого Дому Шона Спайсера, передає The Washington Post.

У заяві вказано, що хоча адміністрація не вірить, що поселення є "перешкодою на шляху до миру, проте будівництво нових поселень та розширення наявних за межами їх нинішніх кордонів не може бути корисним у досягненні цієї мети".

"Прагнення Америки до миру між ізраїльтянами і палестинцями залишається незмінним протягом 50 років", - заявив Спайсер.

Як відомо, уряд прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу нещодавно анонсував спорудження нового єврейського поселення на окупованих територіях.

Раніше повідомлялося, що в грудні відносини США й Ізраїлю ускладнилися через те, що представник США в Раді Безпеки ООН утримався, дозволивши прийняти резолюцію, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень в Палестині.

Після цього Трамп підтримав Ізраїль і розкритикував резолюцію Ради безпеки ООН, яка назвала будівництво поселень на Західному березі річки Йордан та у Східному Єрусалимі порушенням міжнародного права.

Нагадаємо, зустріч президента США Дональда Трампа з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу відбудеться 15 лютого у Вашингтоні.

Зазначимо, що нещодавно у ЄС заявили, що будівництво 2500 нових житлових будівель на окупованих палестинських територіях, оголошене 24 січня владою Ізраїлю є порушенням міжнародного права і зменшує шанси на мирне врегулювання конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: