В Естонію в понеділок прибуде контингент французьких військовослужбовців

П'ятниця, 17 березня 2017, 17:36

У понеділок в Естонію прибуде контингент військовослужбовців Франції у складі понад 50 осіб, які будуть служити в бойовій групі НАТО.

Про це повідомляє портал ERR.

Зараз в Естонії знаходяться понад 80 військовослужбовців Великої Британії, які у співпраці з естонськими колегами ведуть підготовку до прийому основних сил союзників по НАТО з групи швидкого реагування.

У п'ятницю до країни прибуває контингент британських військовослужбовців у складі 130 осіб. Це перша велика група особового складу сил швидкого реагування НАТО.

Прибуття контингенту і військової техніки НАТО в Естонію за планами завершиться в першій половині квітня.

Особовий склад групи буде прибувати в Естонію літаками через авіабазу Емарі, а техніка - сушею чи морем через порт Палдіскі.

У липні минулого року у Варшаві лідери 28 країн НАТО прийняли рішення про розміщення військ союзників у Латвії, Литві, Естонії та Польщі. В Естонії міжнародний батальйон очолить Велика Британія, у його складі будуть також частини з Франції і Данії.

У складі бойової групи буде близько 1200 військовослужбовців. Британія доставить в Естонію 800 своїх солдатів, бойові машини піхоти Warrior, танкиChallenger 2 і розвідувальні дрони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.