Парламент Молдови зобов’язався декларувати подарунки

Понеділок, 20 березня 2017, 11:18

Депутати, радники і чиновники секретаріату парламенту Молдови віднині зобовʼязані декларувати отримані подарунки, список яких буде публікуватися на сайті парламенту.

Про це повідомляє News Maker з посиланням на прес-службу парламенту країни.

"Порядок обліку, оцінки, зберігання, використання символічних подарунків, вручених у зв'язку з протокольними заходами або з ввічливості, був схвалений постійним парламентським бюро", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що спеціальна комісія при секретаріаті парламенту буде фіксувати вартість подарунка, дарувальника і супроводжуючі документи.

"У випадку, якщо ціна не перевищує тисячі леїв, комісія віддасть подарунок тому, кому він призначався. Якщо ж подарунок коштуватиме дорожче тисячі леїв, той, кому він призначався зможе викупити його протягом 30 днів, сплативши його вартість в бюджет", – цитує News Maker повідомлення прес-служби.

Якщо ж подарунок має історичну, наукову чи художню цінність, встановлену експертами комісії, він буде безкоштовно передано в музей, бібліотеку або іншого відповідного закладу.

Варто додати, що продукти, які швидко псуються, медалі, нагороди, відзнаки, ордени, стрічки, отримані в зв'язку з займаною посадою в регламент не включені.

Видання відзначає, щороку комісія буде проводити інвентаризацію подарунків і пропонувати спікеру на підтвердження список предметів, які можуть бути передані на благодійність або на інші цілі.

Подарунки будуть вноситися до спеціального реєстру, який буде публікуватися щорічно на сторінці парламенту.

Також всі подарунки будуть зберігатися в музеї парламенту, у виставковому залі, який планується організувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.