Віце-прем’єр з євроінтеграції закликала відмовитися від нових поправок в Трудовий кодекс

Понеділок, 27 березня 2017, 20:11

Віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розчарована рішенням парламентського комітету щодо неврахування зобов`язань України відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС у проекті Трудового кодексу в частині поправок щодо антидискримінації.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Переконана, що гарантування трудових прав мільйонів наших громадян не повинне породжувати дискусію про доцільність. Дискримінація через інвалідність, вік, стать, колір шкіри, через тяжку хворобу, сексуальну орієнтацію, сімейний чи майновий стан – це варварство посеред Європи у 21 столітті", - написала Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем’єра, вона підготувала звернення до народних депутатів із закликом невідкладно виправити цю небезпечну ситуацію.

"Вірю, нам як суспільству вистачить зрілості і гуманності зробити висновки з цього прикрого непорозуміння, а парламент підтримає саме ту редакцію цієї статті, яку ми сформулювали і підтримали у 2015 році, і яка зараз діє в Трудовому Кодексі", - додала вона.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що заблокує поправки у Трудовий кодекс щодо антидискримінації, які зривають безвізовий режим між Україною і ЄС.

Нагадаємо, 15 березня на засіданні комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення перед другим читанням розглядався проект Трудового кодексу.

У проект було внесено поправку, в якій йдеться про заборону будь-якої дискримінації загалом. При цьому була повністю прибрана згадка про сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

Як відомо, внесення до законодавства протидії дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації було одним з пунктів Плану дій з візової лібералізації, виконання якого необхідне для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.