Туреччина очікує, що Британія зніме заборону щодо ноутбуків на авіарейсах

Вівторок, 28 березня 2017, 12:58

Міністр транспорту Туреччини Ахмет Арслан вважає, що Британія може зняти заборону щодо ноутбуків на рейсах з Туреччини та повідомив, що технічна делегація відвідає Лондон, щоб обговорити заборону на електронні пристрої на рейсах зі Стамбула.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Для того, щоб обговорити заборону США та Британії щодо техніки на рейсах, турецька технічна делегація перебуватиме сьогодні у Великій Британії. В наших переговорах з обома країнами ми неодноразово заявляли, що всі необхідні заходи безпеки взяті до уваги в аеропорту Стамбула імені Ататюрка.

Я вважаю, що Велика Британія може зняти заборону", - заявив міністр транспорту Туреччини.

Він додав, що можна запобігти всім ризикам, якщо всі електронні пристрої будуть перевірятися перед кожним рейсом.

"У нас немає проблем з безпекою. Наше Міністерство внутрішніх справ перевіряє всі наші аеропорти. Немає ніяких проблем щодо безпеки", - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що Туреччина веде переговори з США та Великою Британією, щоб виключити Turkish Airlines та головний аеропорт Стамбула зі списку авіарейсів та аеропортів, щодо яких введено заборону перевозити в ручній поклажі більшість електронної техніки до США.

Нагадаємо, нещодавно Велика Британія оголосила про заборону провезення у салонах літаків електронних пристроїв, більших за телефон, на пасажирських рейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.