Росія звинуватила ЄС, НАТО та США у втручанні у справи Македонії

П'ятниця, 3 березня 2017, 09:46

Міністерство закордонних справ РФ звинуватило Євросоюз, НАТО і США у втручанні у внутрішні справи Македонії.

Відповідна заява розміщена на сайті російського міністерства.

"Із занепокоєнням констатуємо, що політична криза в Македонії, спровокована грубим втручанням ззовні у внутрішні справи цієї країни, посилюється. Македонцям при активному сприянні єсівських і натовських керівників намагаються нав'язати "албанську платформу", зверстану в Тирані в кабінеті прем'єр-міністра під картою т. зв. Великої Албанії, що ілюструє територіальні претензії стосовно великих районів сусідніх Чорногорії, Сербії, Македонії та Греції", - йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ також заявили, що Захід "руками албанської меншини намагається привести до влади в Скоп'є опозицію".

Зазначимо, що президент Македонії Георге Іванов відмовився надати мандат на формування уряду лідеру опозиції Зорану Заєву саме під приводом того, що він домовився створити коаліцію з албанської партією.

Партія Іванова VMRO-DPMNE контролювала уряд з 2006 року і була першою на грудневих виборах до парламенту, отримавши 51 місце. Однак при цьому вона не змогла сформувати уряд, оскільки для цього потрібна коаліція з 61 депутата.

Опозиційна партія Соціал-демократичний союз (SDSM) на виборах була другою, отримала 49 місць і домовилася про коаліцію з албанськими партіями.

Нагадаємо, 1 березня президент Македонії офіційно відмовив лідеру опозиції Зорану Заєву у праві сформувати уряд, незважаючи на те, що лідер соціал-демократів заявив про те, що має парламентську більшість, необхідну для цього.

Євросоюз закликав македонського президента переглянути своє рішення і дотримуватися Конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: