Соціал-демократи Македонії сформують уряд з албанською партією

П'ятниця, 24 лютого 2017, 10:29

Лідер Соціал-демократичної партії Македонії заявив про плани сформувати новий уряд у березні разом з Демократичною партією албанців - найбільшою партією, що представляє албанську меншину у країні.

Про це повідомляє Euractiv.

Глава соціал-демократів Зоран Заєв сказав, що він заручився підтримкою албанської партії, і планує завершити переговори про формування уряду на початку березня.

"Тепер ми повинні домовитися про розподіл міністерств і майбутню урядову програми реформ. Я дуже оптимістичний щодо до того, що в першій половині березня Македонія отримає уряд, очолюваний соціал-демократами", - сказав він.

Два роки у балканській країні тривала політична криза, спровокована скандалом з прослуховуванням, який змусив лідера VMRO-DPMNE Ніколу Груєвського піти у відставку рік тому.

На виборах у грудні партія отримала 51 місце у парламенті проти 49 у соціал-демократів, але не змогла сформувати уряд.

Албанська партія погодилася підтримати соціал-демократів в обмін на ухвалення закону, який підтримує більш широке використання албанської мови в країні.

В даний час албанська мова є офіційною мовою тільки в тих муніципальних утвореннях, де албанці складають більше 20% населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.