Росія доводить в Гаазі, що в Україні відбувся "переворот" та "громадянська війна"

Вівторок, 7 березня 2017, 11:24

Російська сторона у своєму виступі в Гаазі стверджує, що причиною подій на Сході України стало "повалення влади" та  "переворот", що відбувся в Києві.

Про це заявив у своєму виступі в Гаазі директор правового департаменту МЗС РФ Роман Колодкін, що представляє РФ у судовому процесі.

"В лютому 2014 року в Києві відбувся насильницький переворот", - заявив він. У вступі до промови він кілька разів повторив тезу про "кривавий переворот", "насильницький переворот" та  "повалення влади" в Україні.

Він також заперечив підставу для Революції Гідності, наголосивши, що всі проблеми були штучно створені політиками. "Реальна проблема була створена опозицією в Україні, яка поставила вибір – або співпраця з Росією, або з ЄС", - вважає Колодкін.

Колодкін також висловив впевненість, що ключовою задачею нової української влади стало позбавлення російської мови статусу офіційної мови. Варто зауважити, що насправді жодна мова не мала такого статусу в Україні, однак деякі, включно з російською, мали статус регіональної в окремих регіонах.

Поза тим, представник РФ запевнив Міжнародний суд ООН, що саме "переворот" став причиною військових дій на Донбасі.

"Все це призвело до громадянської війни на Сході України", - заявив він.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.