У Європарламенті вирішують, що робити із 73 вакантними посадами після Brexit

Вівторок, 11 квітня 2017, 11:12

Конституційний комітет Європейського парламенту (AFCO) у вівторок вперше збереться для обговорення питання щодо посад, які стануть вакантними після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

Склад Європейського парламенту закріплений у статті 14(2) Лісабонського договору. У ній йдеться про те, що склад ЄП не повинен перевищувати 750 депутатів плюс президент.

Представництво громадян повинно бути пропорційним, з мінімальним порогом шість осіб від кожної країни-учасниці. Жодна держава-член ЄС не може мати більше 96 місць.

Британія на даний час має 73 депутати в Європарламенті. Наступні вибори відбудуться у 2019 році, а до них, ймовірно, процедура Brexit ще не завершиться, тож британці будуть знову обрані до законодавчого органу ЄС, але точно не залишаться до кінця каденції.

Нагадаємо, Європарламент переважною більшістю голосів підтримав резолюцію, в якій деталізовані умови переговорів щодо виходу Британії з ЄС.

Президент Європейської ради Дональд Туск представив проект плану переговорів щодо Brexit, припускаючи, що торгові переговори з Британією можуть початися відразу після "достатнього прогресу" щодо угоди про вихід країни".

29 березня Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit. Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: