G7: тривалість санкцій проти РФ залежить від виконання Мінських угод

Вівторок, 11 квітня 2017, 15:21

Країни "Великої сімки" домовилися про продовження застосування обмежувальних заходів проти Росії, доки вона не повернеться до дотримання норм міжнародного права.

Про це йдеться у фінальній декларації зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 в італійському місті Лукка, яка оприлюднена на сайті МЗС Італії.

"Ми лишаємося єдині в застосуванні широкого спектру інструментів зовнішньої політики, в тому числі обмежувальних заходів і санкцій, з метою переконати Росію повернутися на шлях поваги до принципів міжнародного права", - йдеться у декларації.

Міністри заявили, що визнають відповідальність Росії у конфлікті в Україні, і наголосили на необхідності для неї виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських угод. Зокрема, вони підкреслили потребу вивести з України іноземні військові формування і обладнання, повернути Україні контроль над власним кордоном та забезпечити доступ гуманітарної допомоги людям, які її потребують.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко прив'язана до повного виконання Росією її зобов'язань в рамках Мінських угод і поваги до суверенітету України", - заявили міністри.

Крім того, вони підтвердили невизнання анексії Криму і засудили її.

"Ми знову засуджуємо незаконну анексію Кримського півострова і підтверджуємо нашу політику невизнання анексії і санкцій проти причетних до неї", - йдеться у декларації.

Як повідомлялося, міністри не змогли домовитися щодо санкцій протии РФ у зв'язку з хімічною атакою в Сирії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.