До окупованого Криму приїхали політики з Італії, Австрії та євродепутат з Румунії

Четвер, 20 квітня 2017, 12:58

На територію окупованого Росією Криму приїхали низка проросійських бізнесменів, політиків і громадських діячів з Європи, які візьмуть участь у так званому "Ялтинському міжнародному економічному форумі".

За повідомленнями російських ЗМІ, до Криму прибули, зокрема, бізнесмени і політики з Великої Британії, Німеччини, Греції, Кіпру, Австрії.

Одна з найчисельніших делегацій прибула з італійського регіону Венето. На чолі делегації голова регіональної ради Роберто Чамбетті. Він є членом євроскептичної партії "Ліга Півночі", яка нещодавно домовилася про співпрацю з "Єдиною Росією".

До Криму також прибули члени італійського Сенату (верхня палата парламенту) Серджіо Дівіна ("Ліга Півночі") і Бартоломео Амідеі ("Вперед, Італія").

У складі делегації також політик Стефано Валдегамбері, який виступає з ідеєю проведення референдуму про незалежність регіону Венето від Італії.

Як відомо, мнулого року регіональна рада Венето підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Крім того, на окупований півострів також приїхав депутат Національної ради Австрії (нижньої палати парламенту) від ультраправої "Партії Свободи" Йоганн Хюбнер.

У форумі бере учать румунський євродепутат Лаурентіу Ребега, який представляє в Європарламенті вкрай праву націоналістичну групу "Європа націй і свобод".

Нагадаємо, у березні близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки прибули з триденним візитом в анексований Крим.

Як відомо, Міністерство закордонних справ закликає іноземців не порушувати українське законодавство, відвідуючи Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.